Οικογένεια

Ο Μιχάλης Ντελούκα γεννήθηκε το 1974, από μια οικογένεια που ήταν στον χώρο της αργυροχρυσοχοϊας σε Κρήτη, Αθήνα και Ιταλία.

Φοίτησε στο τεχνικό γυμνάσιο Αργυρούπολης μέχρι το 1989, από το 1989 και κατόπιν ακολούθησε τον κλάδο της Οικονομίας και Διοίκησης εώς και το έτος 1991.

Το 1992/93 παρακολούθησε σπουδές στην γερμανική γλώσσα στην Γερμανία στην σχολή Inligua στο LUDWIGSHAGEN.

Αργότερα παρακολούθησε ειδική εκπαίδευση για το κόσμημα όπου και μυήθηκε στην τέχνη του χρυσού στα εργαστήρια της Οικογένειας Γκίκα, και αμέσως μετά στην Κρατική Σχολή Γεμολογίας του ΕΛΚΑ στην Αθήνα μέχρι το 1999.

Παράλληλα με τις σπουδές στην ΕΛΚΑ ξεκίνησε και την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα το 1995 με την εταιρία ΝΤΕΛΟΥΚΑ EXPORT ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ.

Το 1996 ξεκινά το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στην Ρόδο μέσα στο ξενοδοχείο RHODOS VILLAGE HOTEL. Το 1997 έρχεται και το δεύτερο κατάστημα λιανικής στο ξενοδοχείο RHODOS PRINCESS. Μέσα στο 1998 ολοκληρώνεται η αρχική προσπάθεια επέκτασης των επιχειρήσεων ΝΤΕΛΟΥΚΑ με ένα εργαστήριο και κατάστημα λιανικής στην περιοχή Κιοτάρι Ρόδου, ένα στο εμπορικό κέντρο CENTER και ένα στο ξενοδοχείο RHODOS MARIS.